Oddílové příspěvky 2023

Vážení přátelé,

rok se s rokem sešel a je načase zaplatit roční oddílový příspěvek. Z oddílových příspěvků hradíme provoz klubovny, nakupujeme nové vybavení, hradíme registraci našich členů ústředí, stejně jako příspěvek na časopisy, které by každý člen našeho oddílu měl dostávat do poštovní schránky. V tomto článku shrnu změny, které letos zavádíme, proto prosím věnujte tomuto textu pozornost.

První novinkou je způsob, jakým se budou oddílové příspěvky platit. Nově jsme přešli na hospodářský systém h.skauting, který umožňuje celý proces zjednodušit. V nejbližší době do emailové schránky jednoho ze zákonných zástupců našich členů přijde email s platebními údaji, včetně variabilního symbolu a QR kódu. Nejjednodušší je zaplatit přes QR kód, protože tam je jistota, že se platební údaje, tedy variabilní symbol i částka automaticky zadají správně. Pokud byste raději platili ručně, zadejte prosím správný variabilní symbol i částku, které Vám přišli emailem. Platbu tak budeme moci automaticky spárovat, což nám velmi ušetří čas i práci. Datum splatnosti letošních oddílových příspěvků je 20. 2. 2023, naše středisko musí zaplatit nadřízené jednotce za registraci 28. 2. 2023.

Dále bych rád informoval o změnách v částkách registrace. Od letoška jsme zvýhodnili členy, kteří pro oddíl aktivně pracují, ať už jako vedoucí, nebo jako rádcové, či podrádcové. Všichni tito členové tráví hodiny svého volného času přípravou a organizací akcí, platit nižší částku si zaslouží. Zároveň v minulém roce rostly ceny, a to zejména energií. Souběžně s tím potřebujeme obnovit naše stany pro letní táboření, k čemuž obdržíme dotaci z Broumovska. Samozřejmě je zde ale spoluúčast 37 tisíc, kterou musíme nějak zaplatit. Skvělou zprávou ale je, že za tuto částku nakoupíme stanové plachty a táborové vybavení v hodnotě 150 tisíc Kč, což je pro nás značný posun vpřed. Pro všechny detaily můžete nahlédnout do rozpočtu našeho oddílu pro rok 2023.

Částky ročních příspěvků pro rok 2023 jsme stanovili následovně:

  • první člen z rodiny 1800 Kč,
  • každý další člen z rodiny 1300 Kč,
  • vedení oddílu, rádcové, podrádcové 1000 Kč,
  • činovníci střediska 1500 Kč.

Členský příspěvek prosím uhraďte s platebními údaji, které dorazí emailem.

Pokud by se někdo z našich členů dostal do finanční tísně, takové, že by nemohl členský příspěvek uhradit, je možné se zapojit do projektu Dostupný skauting. V případě zájmu nás prosím kontaktujte, a společně něco vymyslíme. Zároveň, pokud by někdo měl zájem pomáhat rodinám v tísni, je možné se do projektu zapojit jako dárce.

Děkuji za Váš čas strávení čtením příspěvku i za podporu, kterou ve Vás, rodičích našich členů, i v našich členech samotných máme.

Honza Brejcha – Kaeru.