27. 5. – Cyklovýprava Zlatá Želva a předtáborová schůzka rodičů

Vážení přátelé, je to tu, přichází cyklovýprava přezdívaná „Zlatá Želva“! Výprava je určena jak pro skauty a skautky, tak pro světlušky a vlčata. Letos vyrazíme (pravděpodobně) vlakem do Oldřichova v Hájích, odkud potom vyjedeme poetickou „Polednickou cestou“ nahoru na Bílou Kuchyni, následně uděláme zvlášť se skupinou starších i mladších výlet po Jizerkách a vrátíme se zpět na konečnou do Lidových Sadů.

Důležité! Vzhledem k tomu, že cestu vlakem musíme zajistit dopředu, žádám všechny o přihlášení na výpravu tak, že vyplníte jméno a příjmení účastníka do následujícího formuláře, a to nejpozději do úterka 23. 5. 2023, včetně.

Aktualizace!

na základě počtu přihlášených rodičů, kteří jsou ochotni kola odvézt a zároveň totální nemožnosti sehnat jakýkoli cyklobus (ČSAD Liberec jezdí s přívěsy na pravidelných linkách, takže je nelze pronajmout, BusLine LK je absolutně neochotný spolupracovat, a do vlaku ČD se nevejdeme) jsem zhodnotil, že nejjednodušší bude kola odvézt s Vaší pomocí, za kterou Vám předem velice děkuji. 

Sejdeme se v 8:00 na parkovišti „U Lidlu“ u Fügnerky, tedy Na Bídě: https://mapy.cz/s/cetabumeda. Těm, kterým nemohou odvézt kolo rodiče, je odveze někdo jiný, viz rozpis níže. Kdo by se nevešel do aut, pojede s Kaeruem autobusem z Fügnerovy, který jede v 8:25, je tedy potřeba přijít včas. Z tohoto titulu stačí mít s sebou jízdenku, nebo peníze na jízdenku MHD (24 Kč dospělý, předpokládám, že 12 Kč dítě), 60 Kč, které byly původně psané v seznamu nejsou potřeba.

Koho srdečně prosím, jestli může vzít kola:
– Myšák – 5 kol
– Standa Měsíček – 4 kola
– Voplakalovi – 6 kol
– paní Konvalinková – 3 kola
– Záhorovi – 4 kola

=> Celkem míst na kola: 22, podle přihlášek potřebujeme 21, tedy máme jedno kolo rezervu. 

Po výpravě proběhne v naší klubovně předtáborová schůzka rodičů, zváni jsou všichni rodiče a zejména rodiče nováčků. Na schůzce předáme informace o táboře, budeme informovat o novinkách.

Sraz: 8:00 na parkovišti „U Lidlu“ Na Bídě, vedle Fügnerovy ulice.
Návrat: 17:00 na konečné tramvaje v Lidových Sadech, od 17:15 – 18:00 proběhne předtáborová schůzka rodičů v klubovně.
S sebou: Svačinu – doporučuji raději více, bude to hodně aktivní den a zároveň doporučuji i něco sladkého, pití – vodu případně doplníme na občerstvovací stanici na Hřebínku nebo Šámalově chatě, ale i tak doporučuji alespoň 1.5 L mít sebou, helmu a další ochranné pomůcky na kolo které běžně nosíte, vhodné oblečení na kolo, jízdní kolo v dobrém technickém stavu (zkontrolujte prosím brzdy a pneumatiky), lepení a pumpičku (kdo má), pláštěnku, nůž, uzlovačku, tenisák, jízdenku na MHD do Bedřichova, nebo 12 Kč na jízdenku, pokud účastník nejede s rodiči.

Tento záznam byl publikován v Výpravy . Uložit odkaz do záložek.