Stezky na jarní prázdniny 2021

Milí přátelé, skauti, skautky, vlčata, světlušky a drazí rodiče,

letošní jarní prázdniny jsou hodně jiné, než všechny, co jsme prožili za posledních třicet let. Letos je to poprvé v novodobé historii našeho oddílu, kdy nemůžeme uspořádat jarní tábor ve formě setkání celého oddílu, ani ve formě jednotlivých jednodenních výprav. Jakkoli tato zpráva není příjemná, aktuální stav nám otevírá nové možnosti, nové perspektivy. Vyzývám proto všechny členy našeho oddílu, aby aktuální situaci vnímali spíše jako příležitost prožít něco nového a zároveň byli příkladem pro dnešní společnost. Respektujme zavedená protiepidemická opatření a přispějme tak k tomu, abychom se mohli co nejdříve vídat pravidelně.

Z výše uvedených důvodů jsme se v rámci oddílové rady rozhodli vytvořit tři samostatné výlety s úkoly, tzv. „Stezky jarních prázdnin“. Mladší členové si je mohou projít ve dvojici se starším kamarádem, bráchou, nebo s rodiči. Starší skauti a skautky si po svolení rodičů mohou stezku projít i sami. Účast na stezkách je dobrovolná a protože bohužel nejsme schopni zajistit, aby na trasách permanentně někdo hlídkoval, je na vlastní nebezpečí. Na stezkách na Vás čekají zábavné, dobrodružné i naučné úkoly a jako oddílová rada věříme, že Vás budou bavit. Pokud nějakou stezku absolvujete, napište nám, jak se vám líbila! Využijte k tomu třeba náš facebook: https://www.facebook.com/petkaliberec, instagram: https://www.instagram.com/petka_liberec/, nebo nám napište vaše postřehy na email: odd-petka@skaut.cz. Budeme tak společně alespoň trochu v kontaktu. Pokud v rámci některé stezky narazíte na problém, se kterým nebudete moci pohnout, kontaktujte osobu, která je uvedena u vaší stezky (viz níže). Všechny stezky budou přístupné do soboty 6. 2. včetně, v neděli 7. 2. je budeme uklízet. Konkrétní informace k jednotlivým stezkám najdete níže.

Stezka Malého prince

Autoři: Mlok, Mamba, Vločka a Vlásek

Tímto bychom chtěli pozvat nejmladší členy našeho oddílu na speciální stezku na téma Malého prince, která je situována do lesa v okolí Lidových sadů, Výšiny a Lesního koupaliště. Stezka je určena primárně pro věkovou kategorii od šesti do devíti let, ale zúčastnit se samozřejmě mohou všichni, včetně rodičů. Na této stezce vás čeká několik stanovišť se zábavnými úkoly, proto účastníky prosíme, aby si s sebou vzali mobil, tužku, notýsek, pití a svačinku na cestu, dobrou náladu a dospělého jako svůj dozor, pro všechny případy. Trasu s vyznačenými stanovišti naleznete na následujícím odkazu: https://mapy.cz/s/jarapafaca (náhled níže). Jednotlivá stanoviště jsou realizovány formou schránek (sklenic) obsahující papírek s úkolem. Přejeme Vám mnoho štěstí při plnění úkolů!

Případné dotazy k této stezce zodpoví Vlásek: +420 727 927 259.

Stezka z roku 2063

Autoři: Maty, Lasička, Bizon a Panda

Ač nám dnešní doba může připadat jakkoliv strašná a šílená, mohlo by být hůř. Zkuste si v období Jarních prázdnin projít příběhovou stezku o rozvráceném světě v roce 2063. Vaši cestu za zásobami pro přežití budou ovlivňovat vaše rozhodnutí. Zároveň se dostanete ven od počítačů a třeba objevíte nějaká nová zákoutí Lidových sadů. Stezka je určena zejména pro věkovou kategorii mezi 10 a 12 lety, ale zúčastnit se samozřejmě mohou všichni.

Náročnost stezky: lehká, jde spíše o hezkou procházku lesem s malým ozvláštněním.
Délka: skautská čtvrthodinka (max. 2,5 hod (doufám :D))
Počáteční bod: Vítězný oblouk v Lidových sadech (od brány dětského koutku vlevo po cestě)
Značení: To jediné co nám po válce zbylo – šatní ramínka

V případě jakýchkoliv potíží volejte Matymu: 736 270 208

Budeme rádi za zpětnou vazbu a fotku z některého stanoviště, vše posílejte na maty.novotny@skaut.cz 

Mapa by měla být vytištěna na prvním stanovišti, ale je možné že si jí všimnou zvědaví turisté, tak ještě v elektronické podobě:

Stezka historie skautingu

Autoři: Coolman, Andílek, Ďáblice a Culda

Nazdar milý spoluskaute, připravili jsme si pro tebe stezku se zaměřením na historii skautingu (v našem oddíle, v čechách i ve světě) a bude moc rádi, když si ji zkusíš projít a splnit co nejvíce úkolů. Na své cestě nebudeš potřebovat nic víc než povinné věci a to, co uznáš za vhodné (pití, jídlo atd.). Tato stezka je primárně určena pro věkovou kategorii od třinácti let, ale zúčastnit se samozřejmě může každý, kdo si troufne.

Trasa je na 3h čisté chůze + čas na úkoly. Okruh začíná u Veseckého rybníka, kde najdeš úvod a mapu s úkoly k naší stezce a zadání prvního úkolu, dále stezka vede přes Císařský kámen a zpět. Místa úkolů jsou označena body na trase (viz. níže), odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/fasutosase.

Případné dotazy směřujte na Coolmana: 731 428 432.

Tento záznam byl publikován v Výpravy . Uložit odkaz do záložek.