18. 9. Výprava do Českého ráje

První letošní výprava našeho oddílu je tu! Pojedeme vlakem do Karlovic – Sedmihorek, odkud se vydáme po žluté přes hrad Valdštejn, odkud seběhneme na vlak do Turnova a zpět do Liberce. Připravte si s sebou papírové míčky, protože ty na této výpravě určitě využijeme. Věnujte prosím pozornost podmínkám o prokázání bezinfekčnosti, které jsou stejné jako na zahajovací oddílovku – buď je potřeba prokázat se testem, nebo očkováním, více v sekci „Způsoby prokázání bezinfekčnosti „.

Sraz: v 8:10 na nádraží ČD, prosím přijďte včas.
Návrat: v 17:55 na nádraží ČD.
S sebou: svačinu, pití, povinné věci, alespoň 10 papírových míčků, 50 Kč, kroj (kdo nemá, tak alespoň šátek), pláštěnka, roušku nebo respirátor (do vlaku).

Výpravu organizuje Honza Brejcha – Kaeru, jakékoli dotazy tedy směřujte na něj: kaeru@skaut.cz, 605 400 238.

Způsoby prokázání bezinfekčnosti
Každá osoba účastnící se setkání více než 20 osob musí, s výjimkou dětí do 6 let, doložit svoji bezinfekčnost. Tato podmínka se vztahuje na děti, mládež i dospělé, účastníky i vedoucí. Možnosti prokázání jsou následující:

  1. předložení potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dnů
  2. předložení potvrzení o prodělaném laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dnů
  3. předložení potvrzení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny
  4. předložení potvrzení ze školy nebo od zaměstnavatele o absolvovaném antigenním nebo PCR testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny (pozn.: 7 dnů platí i u antigenu, ale pouze pro spolkovou a volnočasovou činnost, jinde (např. v restauraci) platí u antigenu nadále pouze 72 hodin)
  5. předložení potvrzení z veřejného testovacího místa o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny (pozn. viz o bod výše)
  6. čestné prohlášení od zákonného zástupce (nebo vlastní u osoby starší 18 let) o absolvovaném antigenním nebo PCR testu ve škole nebo školském zařízení s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny (možný vzor čestného prohlášení )
  7. absolvuje před zraky vedoucí/ho na začátku setkání před kontaktem s ostatními účastníky antigenní test zakoupený v lékárně, s negativním výsledkem (i zde platnost 7 dnů pro činnost v dané jednotce)

Pozn.: Ve veřejných testovacích místech jsou od 1. září testy zdarma i nadále pro všechny osoby (tedy nejen pro mladší 18 let a osoby, a některé vybrané skupiny, ale zdarma zatím pro všechny). I nadále platí doporučení Výkonné rady, pokud se můžete nechat očkovat, nechte se očkovat.


Tento záznam byl publikován v Výpravy . Uložit odkaz do záložek.